Tuinverlichting op zonne-energie – Hoe zorg je voor je nieuwe tuinverlichting

U heeft prachtige tuinverlichting op zonne-energie voor uw huis gekocht en wilt nu uw investering beschermen. Hier zijn enkele handige manieren om de levensduur van uw zonne-verlichting te verlengen.

Plaatsing van uw lichten

U had waarschijnlijk al bepaald waar u uw lampen op zonne-energie wilde plaatsen voordat u ze kocht. Heb je er rekening mee gehouden solar tuinverlichting hoeveel zonlicht ze overdag zouden krijgen? Het meest voorkomende probleem met lampen op zonne-energie is dat ze niet genoeg zonlicht ontvangen om de batterijen op te laden voor nachtelijk gebruik. Dit verkort de levensduur van de batterijen en kan de reden zijn dat een of twee lampjes niet branden met de andere. Batterijen die in tuinverlichting op zonne-energie worden gebruikt, gaan ongeveer 1-2 seizoenen mee, maar u krijgt betere resultaten als u ze minstens één keer per jaar vervangt. Als u een paar lampen op zonne-energie hebt die niet genoeg zonlicht ontvangen, moet u de batterijen mogelijk vaker vervangen. Instructies voor het vervangen van batterijen in uw tuinverlichting op zonne-energie vindt u in uw handleiding.

Je lampen schoonmaken

Omdat uw tuinverlichting op zonne-energie buiten staat, hebben ze de neiging vies te worden. Vuil en vuil dat het zonnepaneel bedekt, kan de hoeveelheid licht verminderen die nodig is om de batterijen op te laden. Een schone, vochtige doek is alles wat je nodig hebt om je lampen schoon te maken. Commerciële reinigingsmiddelen worden niet aanbevolen, omdat de chemicaliën het zonnepaneel van het apparaat kunnen beschadigen.

Als u tuinverlichting op zonne-energie in uw landschap hebt geplaatst, is de kans groot dat ze worden besproeid met sprinklersystemen. Dit is oké, want ze zijn ontworpen om waterbestendig te zijn, maar dompel ze niet onder in water. Er kan water in het apparaat sijpelen en de zonne-energiecel beschadigen. Gebruik een vochtige doek om kalkaanslag van het sprinklersysteem af te vegen en plaats de zonnelampen terug in het landschap.

Zorg voor lichten aan het einde van het seizoen

Als u in een gebied woont met een duidelijk winterseizoen met sneeuw en/of temperaturen onder het vriespunt, is het een goed idee om de tuinverlichting op zonne-energie te verwijderen en op te bergen samen met andere seizoensgebonden tuindecoraties. Hoewel sommige merken en modellen – met name roestvrijstalen lampen op zonne-energie – bestand zijn tegen wat sneeuw en temperaturen onder het vriespunt, kan dit een belasting zijn voor de oplaadbare batterijen. De kortere daglichturen in de wintermaanden kunnen de hoeveelheid lading naar de batterijen verminderen, waardoor hun levensduur wordt verkort. Als u besluit uw tuinverlichting op zonne-energie op te slaan voor de winter, zet u de stroomschakelaar uit en maakt u de buitenkant van het apparaat schoon. Haal in het voorjaar de batterijen eruit en laad ze op in een daarvoor bestemde huishoudelijke oplader. Dat zorgt ervoor dat uw tuinverlichting op zonne-energie een volledig werkende batterij krijgt om het nieuwe seizoen goed te beginnen.