TikTok gebruiken voor marketingsucces

Als je je producten wilt promoten bij een jonger publiek, dan biedt TikTok ongetwijfeld een fantastische kans om dit voor elkaar te krijgen. Met meer dan 500 miljoen wereldwijde consumenten heeft het velen verbaasd over zijn snelle expansie. Om het meeste uit TikTok te halen, moet je begrijpen wat je doet, en deze gids beschrijft de beste methode om dit aan te pakken.

Ken het TikTok-platform

Gewoon op het TikTok-platform Vinyadmedia springen, misschien niet precies begrijpen wat je doet, zal gebruikers afwijzen, zodat je het nauwkeurig moet onderzoeken voordat je erbij betrokken raakt. Bekijk de meest bekende films op TikTok en ontdek waarom klanten zich tot hen aangetrokken voelen.

U moet ook weten hoe u correct kunt communiceren met TikTok-gebruikers. Ontvang je dit verkeerd, dan jaag je gebruikers massaal weg. Je moet begrijpen dat TikTok over plezier en amusement gaat. Er zijn veel mini-muziekfilms die het naast vermakelijke films ook goed doen.

Er is geen locatie op TikTok voor opdringerige berichten. Uit de Verenigde Staten blijkt dat de overgrote meerderheid van de consumenten tussen de 16 en 24 jaar oud is en niet geïnteresseerd is in verkooppraatjes. Je moet fantasierijk zijn in de manier waarop je lid wordt van TikTok-gebruikers.

Uw inhoud moet interessant zijn

Je moet klaar zijn om best leuke inhoud voor TikTok te maken. U kunt vrij goedkope video’s maken met een aanzienlijk effect op het platform als u eraan gewend raakt. TikTok-gebruikers verwachten geen Hollywood-modevideo’s van hoge kwaliteit, dus het is mogelijk om op je smartphone op te nemen, wat volkomen acceptabel zal zijn.

Het is ideaal om het simpel te houden en probeer nooit overdreven helder te zijn. Produceer luchtige films waarin uw producten op een leuke manier worden gebruikt. TikTok-gebruikers zullen dit geweldig vinden en voelen dat je oprecht bent en je zal vertrouwen.

Gebruik Hashtag-uitdagingen

Veel fabrikanten en verenigingen hebben veel succes met hashtag-uitdagingen. Je maakt een merk-hashtag en gebruikt deze om een strijd aan te gaan waar consumenten aan deelnemen door hun video’s met jouw hashtag te maken.

Een fantastisch voorbeeld daarvan was de hashtag challenge van Guess Jeans. Ze hadden moeite om TikTok-consumenten te vragen video’s van zichzelf te maken terwijl ze hun Guess-kleding droegen “op hun manier”. Hun hashtag is #inmydenim.

Maak gebruik van beïnvloeders

Er zijn influencers op TikTok, die enorm veel volgers hebben. Dit is een uitstekende manier om uw merk uit te breiden om het podium te bereiken. Niet veel influencers zullen bereid zijn om met jou samen te werken. Jouw merk en mode moeten bij die van hen passen, anders wijzen ze je af.

Influencers moeten comfortabeler zijn met uw producten. Als ze ervan genieten, zullen ze geneigd zijn ze aan uw kijkers te laten zien. Doe alstublieft uw huiswerk en gebruik externe bronnen om mogelijke bio’s van influencers te controleren totdat u zich wijdt aan het werken met hen.

TikTok-advertenties

Onlangs heeft TikTok zijn advertentieprogramma opgezet. Hier kunt u verschillende advertentietypen dekken die in korte video-indeling zijn om uw bereik te vergroten. Er zijn vier soorten TikTok-advertenties:

1. Native advertenties (in feed)

2. Hashtag-uitdagingen

3. Merkovernames

4. Merklenzen

Deze advertenties hebben strategisch de mogelijkheid om contact te maken met talloze TikTok-gebruikers. Er zijn alle targetingopties waarmee u uw kijkers beperkt, en die kunnen in de loop van de tijd toenemen. De tijd zal leren hoe succesvol TikTok-reclame is.