Kitesurflessen – Tips en technieken om voorop te blijven lopen

Staan er kitesurflessen op je plannen voor deze zomer? Waarom geef je jezelf geen kickstart met deze solide tips om ervoor te zorgen dat je als winnaar uit de bus komt. Iedereen heeft de basis nodig om goed te beginnen om ervoor te zorgen dat hun ervaring precies verloopt zoals gepland.

De vlieger die bij het kitesurfen wordt gebruikt, is vergelijkbaar met een gewone vlieger, behalve dat deze groter is. Als je een idee wilt krijgen van hoe je Kiteboardles met een vlieger moet omgaan voordat je die lessen neemt, loop dan een stap voor en probeer een normale handvlieger te kopen en leer hoe je ermee moet vliegen. Het zal niet hetzelfde zijn als daadwerkelijk op een kiteboard staan, maar het zal je helpen de basisprincipes van hoe het werkt te begrijpen.

Ik zou een goed beginnersboek aanbevelen als je nog nooit met een handvlieger hebt gevlogen, omdat de meeste diagrammen en stapsgewijze instructies bevatten. Begin met te leren hoe je de vlieger moet lanceren en besteed dan een paar uur aan het leren beheersen van de vlieger en hoe je hem kunt laten zweven. Dit is de beste manier om je begrip te ontwikkelen van hoe het zal reageren op verschillende windsnelheden, -richtingen en -sterktes en zal je zeker een voorsprong geven ter voorbereiding op je kitesurflessen.

Als je een paar dagen van tevoren kunt besteden om te gaan board-surfen of windsurfen, zal dat je helpen om sneller aan het kiteboard te wennen. Ik weet dat het niet zo cool is als kiteboarden, maar geduld mijn vriend en de beloningen zullen voor jou zijn!

Je hebt die kitesurflessen geboekt of misschien zelfs besloten om op kitesurfkamp te gaan en met enthousiasme en echte inspanning zul je een geweldige surfer worden, maar ervaring is de enige manier om dit geweldige doel te bereiken om lid te worden van de gelederen van de serieus coole mensen die genieten van deze hartverscheurende extreme sport.

De beste manier om te leren is door een goede gids met foto’s en diagrammen te kiezen, omdat dit je een voordeel geeft om alles te begrijpen wat je nodig hebt om te leren over veiligheid, je uitrusting, water- en windomstandigheden en de vaardigheden en technieken die nodig zijn voor wanneer je aan je training begint. lessen.

Veiligheid is een groot probleem als je aan het kitesurfen bent. Wees de menigte voor en lees over etiquette op het water en hoe je moet surfen om ongelukken te voorkomen. Leer wat u moet doen bij een ongeval en hoe u de water- en windcondities kunt aflezen. Als je het meeste hebt gelezen, heb je meer tijd om op het water te oefenen in plaats van in de klas te zitten.

Er zijn veel boeken en downloads van kitesurfvideo’s beschikbaar die je echt kunnen helpen bij de voorbereiding op je kitesurflessen. Een beetje jargon leren is van onschatbare waarde en kan ervoor zorgen dat je geen fouten maakt… ik ben er tenslotte zeker van dat je een van de ‘in crowd’ wilt zijn in deze ultracoole sport en wilt begrijpen wat er wordt gezegd en besproken.

Hopelijk helpen deze paar starterstips je om zo snel mogelijk veilig aan de slag te gaan. Je zult geen professional zijn, maar je zult sneller dan de gemiddelde persoon aan de slag kunnen gaan met het berijden van die golven.

Begin op de juiste manier en verkort je leercurve met minimaal 2 maanden door vooraf wat te lezen ter voorbereiding op je kitesurflessen.

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.